Χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους φόρους


Από factorx

Μπορεί ο Θεοχάρης να επινοεί νέους τρόπους… βασανισμού των φορολογούμενων που δεν έχουν να πληρώσουν, ωστόσο, τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς. Περίπου 1 δισ. ευρώ το μήνα δεν πληρώνεται στις εφορίες με αποτέλεσμα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον Νοέμβριο, να φτάσει τα 61,4 δισ. ευρώ!!

Μόνο τον μήνα αυτόν δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισ. Ευρώ. Επίσης, από την αρχή του έτους στο ταμείο της εφορίας έχουν εισρεύσει έσοδα από ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,8 δισ. Ευρώ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι εκτός
από τα λαμόγια που δεν πληρώνουν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν χρήματα και δεν καταβάλλουν τους φόρους τους για το λόγο αυτό. Επομένως, στο καμένο άμα βάλεις φωτιά δεν θα πάθει τίποτε. Σ’ αυτόν που δεν έχει ούτε ευρώ στην εφορία και να τον απειλήσεις με κατασχέσεις και φυλακή, δεν θα αλλάξει τίποτε. Και να το θυμηθείτε. Στο τέλος του επόμενου έτους τα ληξιπρόθεσμα θα είναι ακόμη περισσότερα. Σκεφτείτε μόνο πόσοι άνεργοι, που διαθέτουν κάποια ακίνητη περιουσία (την οποία φυσικά δεν μπορούν να πουλήσουν), θα πληρώσουν το νέο φόρο ακινήτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα