ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΘΗΛΥΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ...



Στη θλίψη έχει βυθιστεί η «οικογένεια» του ζωολογικού κήπου του Ντάλας μετά από τη φονική - και κατά τα φαινόμενα απρόκλητη - επίθεση αρσενικού λιονταριού, την Κυριακή, εναντίον λέαινας...

Τα αίτια του συμβάντος, που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια έντρομων επισκεπτών, διερευνώνται.
Σύμφωνα με επισκέπτες, δύο αρσενικά λιοντάρια περικύκλωσαν την 5 ετών Τζοχάρι προτού της επιτεθούν. «Το μικρότερο από τα αρσενικά ακινητοποίησε το θηλυκό και στη συνέχεια άρχισαν και τα δύο να το ξεσκίζουν», δήλωσε νεαρός αυτόπτης
μάρτυρας σε τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό.
«Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι έπαιζαν, όμως έπειτα κατάλαβαν ότι [η λέαινα] πάλευε» να ξεφύγει, είπε ένας άλλος.
Τα τρία ζώα και άλλα δύο θηλυκά μοιράζονταν τον ίδιο περιφραγμένο χώρο την τελευταία τριετία, όπως ανέφεραν φύλακες στο ζωολογικό κήπο, ο οποίος έκτοτε παραμένει κλειστός για το κοινό.
Οι ίδιοι ξεκαθάρισαν ότι τα αρσενικά λιοντάρια δεν πρόκειται «σε καμία περίπτωση» να θανατωθούν, παρότι τα διαχώρισαν από τις δύο εναπομείνασες λέαινες.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε περιγράφουν την άτυχη Τζοχάρι - ή Τζο Τζο, όπως την αποκαλούσαν χαϊδευτικά - ως ένα από τα αγαπημένα ζώα του προσωπικού, εξαιρετικά τρυφερή με τις αδελφές της, τις οποίες συχνά περιποιούνταν.
«Υποθέτω ότι κάτι έκανε τα αρσενικά να αντιδράσουν, κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα. Τα λιοντάρια μπορούν να γίνουν επιθετικά, όμως δεν σκοτώνουν το ένα το άλλο», είπε σε εφημερίδα του Ντάλας η αντιπρόεδρος του ζωολογικού κήπου Λιν Κράμερ.
«Πρόκειται για ένα σπάνιο και εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν. Στα 35 χρόνια πείρας μου ως κτηνίατρος σε ζωολογικούς κήπους, δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.»
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα