Απάντηση Μητρόπουλου για την «τσιμπίδα» ΣΔΟΕ – Σύζυγος Πλούταρχου: Δεν είμαστε εμείς

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρου Αλέξη Μητρόπουλου προκάλεσε η σύνδεση του ονόματός του από μερίδα του Τύπου με τους δύο μεγαλοδικηγόρους που απέκρυψαν από 1 εκατομμύριο ευρώ από την εφορία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε
ότι πρόκειται για δικηγορική αμοιβή στο εξωτερικό, χρήματα τα οποία επαναπάτρισε, και έχουν ήδη φορολογηθεί.

«Είμαι ο μοναδικός Έλληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό, κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη 2004 ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε
τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά. Παραβιάζεται ο νόμος περί επαναπατρισμού» υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Προσέθεσε ότι ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης γνωρίζει την υπόθεση και έχει ενημερωθεί ότι παραβιάζεται ο νόμος περί επαναπατρισμού.

Εν τω μεταξύ, σε κατηγορηματική διάψευση των ίδιων δημοσιευμάτων, που κατονομάζουν τον Γιάννη Πλούταρχο ως τον τραγουδιστή που ανακοίνωσε χθες το ΣΔΟΕ για απόκρυψη εισοδήματος περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, προέβη σύζυγος του καλλιτέχνη, Μαρία Κακοσαίου.

«Δεν είμαστε εμείς, δεν πρόκειται για τον Γιάννη, ο δικός μας φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μας έκαναν δεκαετή έλεγχο και τελειώσαμε», απαντά στα εν λόγω δημοσιεύματα η κ. Κακοσαίου, εκφράζοντας την απορία της για το πώς ενεπλάκη το όνομα του συζύγου της στην όλη υπόθεση.

«Δεν έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες. Έχουμε τελειώσει με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ», συμπλήρωσε ο κ. Κακοσαίου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/243952/apadisi-mitropoulou-gia-tin-tsibida-sdoe-suzugos-ploutarhou-den-eimaste-emeis/#ixzz2hgo2Kdvi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Keywords
Τυχαία Θέματα