«Αηδιαστικές» οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας


Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Νέες κυρώσεις εναντίον 7 Ρώσων αξιωματούχων και 17 τραπεζών και εταιρειών (κατασκευαστικές και μεταφορικές) που συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε η...
Ουάσινγκτον, ως τιμωρία της Μόσχας για την στάση της στην ουκρανική κρίση. «Αηδιαστικά» φέρεται να χαρακτήρισε τα νέα μέτρα, ο αναπληρωτής υπουργός
Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κυρώσεις κατά της Μόσχας, σε περίπτωση κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης, ωστόσο, όπως μεταδίδει το RT, παραδέχθηκε ότι δεν είναι βέβαιος για την αποτελεσματικότητα των εν λόγω μέτρων.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεγκέι Ριάμπκοφ, εξέφρασε την αποστροφή του για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

«Η ανακοίνωση από την γραμματεία του Λευκού Οίκου (για τις κυρώσεις) προκαλεί αηδία και δείχνει την παντελή έλλειψη κατανόησης από την πλευρά των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία» φέρεται να δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Κάθε λέξη που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (Τζέι Κάρνεϊ) μαρτυρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγούν τα πράγματα σε μια επιδείνωση της κρίσης», πρόσθεσε ο Ρώσος υφυπουργός, τονίζοντας ότι η Μόσχα «θα απαντήσει» στις νέες κυρώσεις.

«Ασφαλώς, θα απαντήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η απάντηση αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Ουάσινγκτον», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει στη διάθεσή της πολλές επιλογές, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και θα επιβάλουν κι εκείνοι κυρώσεις που θα αφορούν βασικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας, αν χρειαστεί.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε προκαταρκτική συμφωνία για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων σε άλλους 15 Ρώσους αξιωματούχους ή φιλορώσους Ουκρανούς στο πλαίσιο μιας επέκτασης των κυρώσεων κατά της Μόσχας για την δράση της στην Ουκρανία που δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση της κρίσης.

Τα ονόματα αυτών που προστίθενται στον κατάλογο δεν θα δημοσιοποιηθούν έως ότου δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, αύριο.
ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα