THN AΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ Β. ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...(σσ απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση.Το "άρτος και θεάματα" πρέπει να σταματά στην πολιτική...)



Την απόρριψη της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που της είχε επιβάλλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά ζήτησε ...
σήμερα ο εισαγγελέας στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, όπου και συζητήθηκε η σχετική αίτηση που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου
δεν ήταν παρούσα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν της επέτρεψαν να είναι παρούσα στη διαδικασία.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης στο δικαστήριο, κατέθεσαν συγγενείς και γιατροί της Βίκυς Σταμάτη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τις μίζες απο τα εξοπλιστικά και υποιστήριξαν ότι η αποφυλάκισή της και η επανασύνδεσή της με το γιο της μπουρούν να την βοήθήσουν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανάφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει 6 μήνες ακούσια νοσηλία και 3 απόπειρες σε βάρος της ζωής της. Και δεν πρόκειται για "αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι"» ανέφερε ο συνήγορος. «Δεν υπάρχουν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου; Θεωρείται ότι έκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε;».

Από τη πλευρά τους, οι μάρτυρες που κατεθεσαν στο δικαστήριο, ανέφεραν ότι η μόνη θεραπεία για τη Βίκυ Σταμάτη είναι η επανασύνδεση με το γιο της, τον οποίο όπως τόνισαν απέκτησε μετά από μακροχρόνια θεραπεία και μεγάλη προσπάθεια.

Πάντως, στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη, αναφέροντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι ώστε να γίνει δεκτό και ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση για τις μίζες από τα εξοπλιστικά σε δευτερο βαθμό.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται και η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα