''OΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ''...



Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, συμπληρώνονται τις τελευταίες ώρες ένα ένα τα κομμάτια του παζλ της επίθεσης με καλάσνικοφ ...
στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.
Όπως προκύπτει απο τη μελέτη του οπτικοακουστικού υλικού που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, αλλά και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, η επίθεση διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και ήταν σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.
Το σημείο όπου στάθηκαν
οι τέσσερις δράστες -ενώ στην περιοχή υπήρχαν πολλές κάμερες που βιντεοσκοπούσαν- οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι είχαν αποκρυπτογραφήσει την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή τις προηγούμενες μερες και γνώριζαν πολύ καλά πού θα σταθούν για να γαζώσουν την οικία αλλά και το οπτικό πεδίο των καμερών.
Άλλο ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι αστυνομικοί είναι ότι οι δράστες δεν ήθελαν θύματα. Αποκλειστικός τους στόχος ήταν η οικία του πρεσβη και όχι ο 25χρονος ειδικός φρουρός, που εκείνη την ώρα φύλαγε την οικία.
«Αν και υπήρχε αστυνομική παρουσία στο σημείο, οι δράστες δεν πτοήθηκαν. Ηταν ψύχραιμοι, πολύ καλά διαβασμένοι, γνώστες των όπλων και αποφασισμένοι. Πολύ πιθανόν να προηγήθηκε της επίθεσης "αναγνωριστική" διέλευση των δραστών απο το σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν φυλάσσονται τα γραφεία από αστυνομικές δυνάμεις» υποστηρίζει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Γρίφος η διαδρομή διαφυγής
Γρίφος παραμένει για την ΕΛ.ΑΣ. η διαδρομή που ακολούθησαν κατά τη διαφυγή τους οι τέσσερις δραστες, αλλά και το σημείο στο οποίο βρισκόταν η ομάδα υποστήριξης.
Όπως προκύπτει απο τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες, αφού γάζωσαν με τα καλάσνικοφ την οικία του πρέσβη, έτρεξαν προς την οδό Χίου όπου και εξαφανίστηκαν πιθανόν με μοτοσικλέτες.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν οτι τα οχήματα διαφυγής θα ρίξουν φως στις έρευνές τους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα