«O Άδωνις κάνει ρουσφέτια» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ



Στις μετακινήσεις
«Με τους λίγους αρεστούς και κομματικούς φίλους του»

Με ρουσφετολογικά κριτήρια μετακινεί στα καταργημένα Νοσοκομεία προσωπικό που τέθηκε σε Διαθεσιμότητα, ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, σύμφωνα με την ομοσπονδία των υγειονομικών.

Ρόλο απόλυτου καταστροφέα του δημοσίου συστήματος Υγείας, δίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στον Υπουργό Υγείας, με όσα του χρεώνει, στον ίδιο και στην κυβέρνηση, για τις επιλογές τους στο χώρο. Η ΠΟΕΔΗΝ
αναφέρει ότι:

"Στα πλαίσια των δεσμεύσεων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται συνεχώς. Τα μνημόνια προβλέπουν τον σταδιακό περιορισμό των δαπανών στο 6% του ΑΕΠ το οποίο την τελευταία τετραετία υπέστη απώλειες 25%. Το επόμενο έτος (2014) οι δαπάνες θα είναι 300 εκατομμύρια μειωμένες σε σχέση με εφέτος. Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται οι κωδικοί των προϋπολογισμών στέρεψαν με αποτέλεσμα να αναστέλλονται βασικές λειτουργίες τους. Δεν διαθέτουν πίστωση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, υγειονομικού υλικού, προϊόντων διατροφής κ.α. Για το έτος 2014 με επιχορήγηση 30% μειωμένη θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά μετά το πρώτο εξάμηνο. Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν σε προσωπικό από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω των δυσμενών αλλαγών στο Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα και τις μηδενικές προσλήψεις. Έτσι μεθοδεύεται σχέδιο σταδιακής συρρίκνωσης των Υγειονομικών Μονάδων.

Έκλεισαν τα πρώτα 8 Νοσοκομεία με σημαντική συμβολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το κυβερνητικό σχέδιο είναι προφανές. Από την μια ξεφορτώνεται δαπάνες και από την άλλη οδηγεί υγειονομικό προσωπικό σε διαθεσιμότητες. Πρόθυμα ο Υπουργός Υγείας έδωσε στη πυρά των διαθεσιμοτήτων 1.665 υπαλλήλους από το ελλιπέστατο προσωπικό των Νοσοκομείων για την συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 που ήταν μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης.Συνεχίζει τις μεθοδεύσεις για διάθεση άλλων 900 υγειονομικών στο δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων (έτος 2014) μέσω νέων καταργήσεων Νοσοκομείων, Κλινικών και Οργανικών Θέσεων. Ακόμη δεν προσδιορίστηκαν οι δεξαμενές (Νοσοκομεία) από τις οποίες θα προκύψει το διαθέσιμο προσωπικό...."
Keywords
Τυχαία Θέματα