AMEΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ...



Σε μία εξαιρετική χρονιά αναμένεται να εξελιχθεί το 2014 για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Astir Palace, καθώς ο αριθμός των κρατήσεων παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένος...

σε σχέση με πέρσι, ενώ σε πολύ καλά επίπεδα κινήθηκε και το α' τρίμηνο.

Η χρονιά είναι σημαντική για το Astir Palace δεδομένου ότι λόγω της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του, βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο με τη διαδικασία μεταβίβασης να εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Όπως σημείωσε σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο πρόεδρος και διευθύνων
σύμβουλος της Astir Palace, Πολυχρόνης Γριβέας, υπάρχουν ήδη περίπου 5.000 περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με το 2013 και η εκτίμηση είναι πως τα συνολικά έσοδα θα είναι αυξημένα κατά 12% σε σχέση με πέρσι.

Το 2013 έκλεισε με τον κύκλο εργασιών στα 26,8 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2012, με τα EBITDA στα 1,6 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση δανείων ύψους 27 εκατ. ευρώ, κίνηση από την οποία οι θετικές επιπτώσεις κατά τη φετινή χρονιά θα είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γριβέα, στο α' τρίμηνο υπήρξε μία αύξηση των εσόδων κατά 22%, η οποία αποδίδεται στην αύξηση των συνεδρίων και των γκρουπ που αξιοποίησαν τις υποδομές του Astir Palace. Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, υπάρχει μία άνοδος των κρατήσεων από τις ΗΠΑ που συνδυάζεται με την ενίσχυση της αγοράς της κρουαζιέρας, ενώ κινητικότητα υπάρχει και από τη Ρωσία, απ' όπου, μάλιστα, δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις. Ο κ. Γριβέας ανέφερε ότι υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον από την αραβική αγορά, ενώ στα πλάνα είναι η προσέλκυση κρατήσεων από την Κίνα.

Σημαντική είναι φέτος και η συμβολή των Ποσειδωνίων, τα έσοδα από τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ! Ποσό που αφορά σε διάστημα σχεδόν 10 ημερών ουσιαστικά.
Ο κ. Γριβέας ανέφερε ότι το Astir Palace δέχεται κρατήσεις μέχρι τον Νοέμβριο και αυτό γιατί δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης που θα κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες θα κλείσει όλο το συγκρότημα ή μέρος αυτού. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του επόμενου μήνα. Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γριβέα, η συνολική επένδυση για την απόκτηση και την ανακαίνιση του Astir Palace εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δισ. δολάρια.

Ανοδικά κινούνται ακόμη τόσο η μαρίνα, όπου υπάρχει 100% πληρότητα, καθώς υπήρξε αναπροσαρμογή προς τα πάνω των τιμών, αλλά και το Astir Beach όπου η αύξηση των εσόδων μέχρι στιγμής είναι στο 22%. Η διοίκηση έχει προχωρήσει σε αρκετές τιμολογιακές αλλαγές όσον αφορά στην παραλία με τις τιμές των εισιτηρίων να διαμορφώνονται στα 15 ευρώ τις καθημερινές και τα 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Πάντως, υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης για τις κάρτες μελών, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα