8.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ...



Οι προσλήψεις στον τομέα της ειδικής αγωγής κατά τη φετινή σχολική χρονιά θα φτάσουν τις 8.500, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου...

Το θέμα των ελλείψεων στον τομέα τέθηκε με επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται
για κρίσιμο και κοινωνικά ευαίσθητο θέμα, καθώς υπάρχουν 36.000 παιδιά που χρήζουν ειδικής φροντίδας στα σχολεία.
Από πλευράς του, ο υφυπουργός απάντησε ότι η ειδική αγωγή αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής στο υπουργείο και ότι από τον Σεπτέμβριο υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη σε όλες τις περιφέρειες. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, φέτος το υπουργείο έχει δρομολογήσει 6.550 προσλήψεις σε σχολεία ειδικής αγωγής, οι οποίες, μαζί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα φτάσουν συνολικά στις 8.500.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη γίνει 4.008 προσλήψεις. Τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τον περασμένο Απρίλιο είχαν γίνει 3.467 προσλήψεις. Φέτος γίνονται 2.430 περισσότερες προσλήψεις. Για παράλληλη στήριξη έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 2.100 εκπαιδευτικών, με 1.466 από αυτούς στα σχολεία ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου.
Κατά τον υφυπουργό, τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην Ειδική Αγωγή είναι γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται μέσω του ΕΣΠΑ. «Μακάρι ως ελληνικό κράτος να μπορούμε να κάνουμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την ειδική αγωγή», είπε ο κ. Κεδίκογλου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα