35 εκατ. Galaxy S5 ετοιμάζει η Samsung


Η Samsung αναμένει ανοδική την πορεία των παραδόσεων του smartphone Galaxy S5, για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει και σε περαιτέρω αύξηση των εσόδων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα των Korea Times, που επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας, η Samsung αναμένεται να παραδώσει 35 εκατομμύρια συσκευές
Galaxy S5, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, δηλαδή από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο.
Εάν αυτή η επίδοση επιτευχθεί, τότε υπολογίζεται ότι θα επιτευχθούν και έσοδα της τάξης των 17 τρισ. γουόν δηλαδή περισσότερα από 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Με αυτά τα δεδομένα αναλυτές της αγοράς εμφανίζονται αισιόδοξοι σχετικά με το περιθώριο κέρδους της κορεατικής εταιρείας, αν και η ίδια η Samsung προβλέπει μείωση των κερδών για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραδόσεις δεν αποτελούν πωλήσεις, καθώς αφορούν τον αριθμό των συσκευών που φτάνουν μέχρι τους διανομείς και τους μεταπωλητές των προϊόντων. Δηλαδή, στην ουσία αφορά το πόσες συσκευές θα φτάσουν μέχρι τις αποθήκες και τα ράφια των καταστημάτων, όχι όμως και στα χέρια των καταναλωτών.
Ωστόσο, οι σειρές Galaxy S της Samsung αποτελούν τα τελευταία χρόνια από τις πλέον δημοφιλείς συσκευές παγκοσμίως, οπότε εύλογα οι αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι και το S5 θα μπορέσει να επαναλάβει τα «κατορθώματα» των προκατόχων του και να επιτύχει πωλήσεις ρεκόρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα