2.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ... (σσ εξυπνη λυση αφου δέν μπορει η κυβέρνηση να τους αποσυρει απο τους επωνυμους βάζει οικονομικο οριο αλλα δεν παιρνουν εναν ιδιωτη που θα τους στοιχιζει φθηνοτερα και θα γνωρίζει περισσότερα;)

Το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που τους διατίθενται θα πληρώνουν υπέρ του Δημοσίου οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία και το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ...

Τα παραπάνω προβλέπει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και απεστάλη προς συνυπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.
Βάσει της ίδιας απόφασης, οι ιδιώτες αυτοί θα πληρώνουν και 50 ευρώ την ημέρα για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., που διατίθεται για τον
ίδιο σκοπό. Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την ΕΛ.ΑΣ., μετά από σύνταξη σχετικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.
Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η διαπιστωτική πράξη κοστολόγησης και το αναλυτικό τιμολόγιο εκδίδονται κάθε μήνα από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων θα διακόπτεται άμεσα η παροχή της προστατευτικής φύλαξης και των τυχόν διατιθέμενων μέσων και αντίγραφο του τιμολογίου αποστέλλεται για είσπραξη.
Όπως τονίζει τέλος το υπουργείο, με τις διατάξεις του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης επιχειρείται η απόσβεση του κόστους για τη φύλαξη ιδιωτών, ενώ ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας σε αυτά.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα