100 ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...


Με τον ιό της γρίπης δέχθηκαν να μολυνθούν με τη θέλησή τους 100 εθελοντές στις ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να τελειοποιήσουν τα διαθέσιμα αντιγριπικά εμβόλια, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press...

«Τα υπάρχοντα εμβόλια είναι ως ένα μεγάλο βαθμό αποτελεσματικά, όμως θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα», υποστηρίζει ο καθηγητής Μάθιου Μεμόλι από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, επικεφαλής της έρευνας, στη διάρκεια της οποίας οι Αμερικανοί
εθελοντές θα αρχίσουν να... φτερνίζονται στο... όνομα της επιστήμης.

Η μόλυνση των εθελοντών με τον ιό της γρίπης γίνεται καθώς εντοπίστηκαν στη χώρα του Μπαράκ Ομπάμα πολλά κρούσματα - και μάλιστα θανατηφόρα- νωρίτερα απ΄ ό,τι είθισται.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή των εθελοντών, αυτή έγινε ως εξής: Οι επιστήμονες επέλεξαν τους υγιείς, ηλικίας κάτω των 50 ετών. Και βεβαίως για να μην υπάρξει το φαινόμενο - ντόμινο και οι ασθενείς κολλήσουν και τους υπόλοιπους, ο επικεφαλής της έρευνας εξηγεί πως οι μολυσμένοι εθελοντές μπαίνουν σε καραντίνα εννέα ημερών εντός του νοσοκομείου προκειμένου οι ερευνητές να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των ασθενών.

Οι εθελοντές εξέρχονται του νοσοκομείου μόνον αφότου αποδειχθούν υγιείς: Θα πρέπει, δηλαδή, να υποβληθούν σε ρινικό τεστ το οποίο δείχνει αν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Η επιδημία της γρίπης στις ΗΠΑ, που εντάθηκε φέτος στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, πλήττει τις περισσότερες από τις αμερικανικές πολιτείες και έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο δεκάδων παιδιών ενώ έχει στείλει στα νοσοκομεία 2.200 ανθρώπους.

Στη Νέα Υόρκη, όπου έχουν αναφερθεί σχεδόν 20.000 περιστατικά, οι αρχές κήρυξαν την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να ανακοινώνει ότι θα επιτρέψει την αύξηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων και να δίνει το δικαίωμα στους φαρμακοποιούς, και όχι μόνο στους γιατρούς, να κάνουν εμβόλια σε παιδιά.

«Το 2013 ήταν η χειρότερη σεζόν γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια», εκτιμά ο καθηγητής, Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID) υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η σεζόν του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές.

Το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από τις αρχές του Δεκεμβρίου (2013), ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, έχει κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα