Ζητούν έκτακτο δ.σ. για το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο

Κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν «στη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας» και στη «διάλυση» του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου καλεί η Ένωσης Πολιτών Χαϊδαρίου, ζητώντας παράλληλα την ενεργοποίηση του δήμου Χαϊδαρίου.

«Το ‘’στολίδι’’ του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως είχε αποκαλεστεί, αντιμετωπίζει και αυτό, όπως το σύνολο των κοινωνικών δομών της Πατρίδας μας, τα επώδυνα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της λιτότητας που επέβαλλε το ντόπιο και ξένο χρηματιστικό κεφάλαιο, σε συνεργασία με τους εδώ υπηρέτες του.

Το ΑΤΤΙΚΟ βρίσκεται στα όρια

της κατάρρευσής του, σύμφωνα και με τις σχετικές ανακοινώσεις του οικείου σωματείου εργαζομένων.

Η τεράστια έλλειψη σε προσωπικό, η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων, δυναμιτίζουν την δημόσια υγεία και βάλλουν ευθέως κατά της ασφάλειας των ασθενών και όσων έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Νοσοκομείου» αναφέρει η Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου.

Η Ένωση, «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, και καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας και την μνημονιακή συγκυβέρνηση που τις εφαρμόζει.

Καλεί, τον Δήμο Χαϊδαρίου και την σημερινή διοίκησή του «να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις παρέμβασης προς την διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Η Ένωση επιπλέον, ανταποκρίθηκε στην ανοικτή πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για σύσκεψη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

Τέλος, προτείνει στην διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου «να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο , με την συμμετοχή όλων των φορέων και των Πολιτών της πόλης, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα