Ζεφύρι πυροβολισμοί: Συνελήφθησαν τρεις Ρομά από την ΟΠΚΕ

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, αστυνομικοί της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος,(Ο.Π.Κ.Ε), επενέβησαν στην περιοχή του Ζεφυρίου και προχώρησαν σε συλλήψεις τριών Ρομά, που πυροβολούσαν με πιστόλια κρότου. Ενώ, δύο μόλις ημέρες πριν από τη γιορτή του Πάσχα, σε άλλη επιχείρηση είχαν συλληφθεί δύο άτομα με τα πιστόλια στραμμένα στον ουρανό μετά από πυροβολισμούς, αυτή τη φορά συνελήφθησαν άλλοι

τρεις που πυροβολούσαν σε γλέντι με πιστόλια ίδιου ακριβώς τύπου! Οι δύο ηλικίας 22 και 41 χρόνων ενώ ο τρίτος ανήλικος, 14 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τρεις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων. Ιδού πως περιγράφει την επιχείρηση αφοπλισμού των τριών Ρομά, η Αστυνομία:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή του Ζεφυρίου, μετά από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας από γλέντι ομάδας ημεδαπών, μετέβησαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν συνεχόμενους πυροβολισμούς. Άμεσα και παρά την αντίδρασή τους, ακινητοποίησαν τρεις από τους εμπλεκόμενους στο ανωτέρω περιστατικό και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, όπου και συνελήφθησαν. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι κρότου και 7 κάλυκες». Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Και τη Μεγάλη Παρασκευή

΄Όπως προαναφέρθηκε, ίδιο σκηνικό είχε στηθεί από άλλη ομάδα Ρομά και τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, πάλι σε δρόμο του Ζεφυρίου. Στο πλαίσιο και πάλι του Αυτοφώρου και πάλι από την Ο.Π.Κ.Ε, συνελήφθησαν, τότε, βραδινές ώρες δύο ημεδαποί (23χρονος και 18χρονος) για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η Αστυνομία, περιέγραφε και εκείνη την επιχείρηση: «Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή του Ζεφυρίου, άκουσαν πυροβολισμούς και άμεσα έσπευσαν στο σημείο από όπου προέρχονταν. Εκεί, εντόπισαν αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στη μέση του δρόμου και τους κατηγορουμένους να έχουν εξέλθει αυτού και να φέρουν όπλα, στραμμένα προς τον ουρανό.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και σε έλεγχο που τους πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου: Πιστόλια κρότου, γεμιστήρες, 24 φυσίγγια κρότου και μεταλλικοί προσαρμογείς για εκτόξευση φωτοβολίδων. Από το οδόστρωμα περισυλλέχθηκαν 19 κάλυκες από φυσίγγια κρότου. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το εν λόγω αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα