Υπόσχεση Μοσκοβισί ότι θα δοθεί η δόση των 3 δισ. ευρώ- Έρχεται και ο Ντομπρόβσκις την άλλη εβδομάδα

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει, πως δεν απειλείται η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 3 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει να κάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεταρρυθμίσεων και θα τους δώσουμε χρήματα, συνολικά 3 δισ. ευρώ», δήλωσε

χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Και κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, θα ασχοληθούμε με το θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και του ελληνικού χρέους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, «η ελληνική κατάσταση είναι στον σωστό δρόμο όσο ο καθένας εκπληρώνει τον ρόλο του, που σημαίνει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και εποικοδομητική στάση από τους εταίρους της».

Εν τω μεταξύ, στη χώρα μας καταφθάνει στις 26-27 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην αξιολόγηση του προγράμματος και στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Χθες, μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «τα πράγματα έχουν πάρει λίγο – πολύ τον δρόμο τους», ενώ προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα