Υποψήφιος και πάλι ο Σαρκοζί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2017, ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μέσω ανακοίνωσης στα social media,

με έναν σύνδεσμο που παρέπεμπε στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του “Όλα για την Γαλλία”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα.

Στο επίκεντρο η «προάσπιση της γαλλικής ταυτότητας»

“Τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι γεμάτα κινδύνους αλλά και ελπίδα” έγραψε, ενώ απαρίθμησε και τις πέντε, κατ’ αυτόν σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η Γαλλία, που περιλαμβάνουν την “προάσπιση της γαλλικής ταυτότητας”, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και την επιβολή της κρατικής εξουσίας.

Η πλατφόρμα με την οποία ο 61χρονος Σαρκοζί θα διεκδικήσει το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος κινείται ακόμη δεξιότερα από εκείνη με την οποία διεκδίκησε την Προεδρία το 2012, καθώς σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, η σημαντικότερη μάχη που έχει να δώσει η Γαλλία είναι “ να υπερασπιστούμε τον τρόπο ζωής μας χωρίς να αποκοπούμε από τον υπόλοιπο κόσμο”.

Είναι η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι της γαλλικής δεξιάς θα μπορέσουν να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματός τους για την προεδρία.

Το άρθρο Υποψήφιος και πάλι ο Σαρκοζί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα