Υπομονή συνιστά από τις Βρυξέλες ο Σόιμπλε

Με κλειστά τα χαρτιά τους έχουν προσέλθει οι υπουργοί των οικονομικών για τη σύνοδο στις Βρυξέλες με τις πρώτες δηλώσεις να είναι θολές για την εξέλιξη της βραδιάς.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε πως «Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της τρόικας και πάνω σε αυτές θα συζητήσουμε προκειμένου να φθάσουμε σε μια κοινή λύση

–κάτι που ελπίζω, αλλά δεν γνωρίζω σίγουρα» ανέφερε για την Ελλάδα.

Επίσης συμπλήρωσε πως «εργαζόμαστε εδώ και καιρό πάνω στο ενδεχόμενο της επιμήκυνσης, ωστόσο δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα. Φυσικά θα εξεταστεί και το κενό που θα προκύψει από την ενδεχόμενη επιμήκυνση, όπως και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Περιμένουμε να δούμε και τις προτάσεις του ΔΝΤ επ’ αυτού».

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων «εύχομαι να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση την οποία και θα παρουσιάσουμε στα εθνικά κοινοβούλια προς έγκριση. Δεν έχει κανένα νόημα να προβούμε σε περαιτέρω εικασίες. Είμαι αισιόδοξος για την εξεύρεση της τελικής λύσης απόψε, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι».

Στο τέλος των δηλώσεών του, στους εκπροσώπους του τύπου, ο κ. Σόιμπλε ζήτησε λίγη ακόμη υπομονή και κατανόηση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα