Υπό κράτηση τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία

Οι ειδικές δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας συνέλαβαν και έθεσαν σήμερα (Σάββατο) υπό κράτηση τουλάχιστον τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης όταν προσπάθησαν να συμμετάσχουν σε απαγορευμένη διαδήλωση κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ, που ηγείται του Αριστερού Μετώπου, ύψωσε την γροθιά του στον αέρα την ώρα που αστυνομικοί τον απομάκρυναν και τον

έβαζαν μέσα σε φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο κοντά στην πλατεία Λουμπιάνκα στην κεντρική Μόσχα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για την διαδήλωση.

Ο Ίλια Γιασίν, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, έγραψε στο Twitter ότι ο ίδιος και η Ξένια Σόμπτσακ-αμφότεροι προσωπικότητες της αντιπολίτευσης-συνελήφθησαν και ετέθησαν υπό κράτηση, την ώρα που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση μπροστά από το αρχηγείο της πρώην KGB, στην πλατεία Λιουμπιάνκα.

Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει 12 μήνες διαδηλώσεων κατά του Πούτιν, κάποιες εκ των οποίων ήταν οι ογκωδέστερες κατά του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και νυν προέδρου της χώρας. Κατά τα φαινόμενα, όλες απέτυχαν να του στερήσουν μία ακόμη εξαετή θητεία στην προεδρία κατά τις εκλογές του Μαρτίου.

Οι δημοτικές αρχές της Μόσχας αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στην αντιπολίτευση να πραγματοποιήσει την διαδήλωση και η αστυνομία κάλεσε τους συμμετέχοντες να διαλυθούν, την ώρα που εκείνοι συγκεντρώνονταν στην πλατεία Λουμπιάνκα, παρά το δριμύ ψύχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα