Υπό καθεστώς επιτήρησης για πολλά χρόνια η Ελλάδα

Άσχημα μαντάτα μετέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρέν για τη χώρα μας, απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντιας Βαλαβάνη. Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς πολυετούς αυξημένης δημοσιονομικής επιτήρησης και μετά τα μνημόνια, μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της, αποσαφήνισε ο κ. Ρεν που πρόσθεσε πως «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι» του 2014 θα συζητηθεί το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Πόσο χρόνο

ακόμα θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα ακόμα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί» σημείωσε ο Όλι Ρεν για το μεταμνημονιακό καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης.

Ανέφερε επίσης ότι εντός των προσεχών μηνών, μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή επιθεώρησης, θα αξιολογηθεί η κατάσταση της Ελλάδας, πριν τη λήψη αποφάσεων από το Eurogroup για τα δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά θέματα το Δεκέμβριο - Ιανουάριο, «επειδή αυτά τα θέματα είναι μάλλον επείγοντα».

Ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ε.Ε. σχολιάζοντας το θέμα του ελληνικού χρέουςτόνισε ότι «μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα, διότι έχουμε μια συμφωνία από το Eurogroup του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους 2012, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα