Υπό δικαστική έρευνα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της France Telecom

Υπό δικαστική έρευνα για τον ρόλο του στο κύμα αυτοκτονιών μελών του προσωπικού της France Telecom το 2008 και το 2009, κατηγορούμενος για σκληρές πρακτικές διοίκησης που συνιστούσαν ψυχολογική παρενόχληση των εργαζομένων, ετέθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας, Ντιντιέ Λομπάρ.

Ύστερα από ανάκριση -διαρκείας τεσσάρων ωρών- ετέθη υπό δικαστική παρακολούθηση και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 €.

Από τη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος ο Ντιντιέ Λομπάρ παραιτήθηκε στις αρχές του

2010 εν μέσω έντονων επικρίσεων για τον χειρισμό της κρίσης.

Καθ’ όσο χρονικό διάστημα ο Ντιντιέ Λομπάρ ήταν επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας τηλεπικοινωνιών, δηλαδή, κατά την περίοδο 2008-2009, περισσότεροι από 30 υπάλληλοί της αυτοκτόνησαν.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, η εφαρμογή σκληρών πρακτικών, όπως αναγκαστικές μετακινήσεις και ανέφικτοι στόχοι παραγωγικότητας, είναι οι αιτίες που -εν μέρει- ευθύνονται για το κύμα των αυτοκτονιών στην εταιρεία.

Στις καταγγελίες αυτές των συνδικάτων η France Telecom απάντησε με το επιχείρημα ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών στην εταιρεία δεν ήταν υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010, η επιθεώρηση εργασίας συνέταξε αναφορά για τις αυτοκτονίες στην France Telecom, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της εταιρείας αγνόησε τις προειδοποιήσεις των γιατρών για την ψυχική υγεία ορισμένων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την αναφορά της επιθεώρησης εργασίας, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που περιελάμβανε την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας και την μετακίνηση 10.000 υπαλλήλων σε νέες θέσεις, είχε "παθολογικές επιδράσεις" στο ηθικό του προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα