ΥΠΕΣ: Όλα έτοιμα για τις εκλογές-Μέχρι τις 23.30 τα ασφαλή αποτελέσματα

Τη βεβαιότητά του ότι την Κυριακή των εκλογών όλα θα κυλήσουν ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μετά τη γενική δοκιμή στο σύστημα της Singular Logic. Παράλληλα, ο κ. Γιαννίτσης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ηλεκτρονικού χτυπήματος από τους Αnonymous ή άλλους χάκερ το βράδυ των εκλογών, διαβεβαιώνοντας πως «έχουμε προετοιμαστεί με το μέγιστο και καλύτερο δυνατό τρόπο για τυχόν επιθέσεις».

Πάντως, το εκλογικό αποτέλεσμα θα αργήσει να σταθεροποιηθεί, καθώς αυτό δεν

πρόκειται να συμβεί πριν τις 23.30 της Κυριακής. Όπως είπε ο κ. Γιαννίτσης, η Singular Logic-που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων- διευκρίνισε ότι τεχνικά θα έχει τα πρώτα αποτελέσματα στις 21.00 - 21.30, ωστόσο πολιτικά το αποτέλεσμα θα έρθει αργότερα κατά τις 23.00 - 23.30, γιατί μπορεί να υπάρξει ανακατανομή εδρών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είχαν επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα οι άνθρωποι της Singular, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, το οποίο θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) θα γίνει χάρη στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα