Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και εις το σύνολο το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο συζητήθηκε σε μία συνεδρίαση, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, εξαιτίας των «ασφυκτικών» κοινοβουλευτικά ορίων, λόγω των ψηφοφοριών εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Υπέρ της αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ορισμένα άρθρα του υπερψηφίστηκαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Βέβαια, είχε προηγηθεί αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, με

την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι «στόχος του νομοσχεδίου είναι η πλήρης διαφάνεια και η απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, που αναμένεται να φθάσουν μέσα στα επόμενα επτά χρόνια τα 27 δισ.» και να το χαρακτηρίζει «μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι μη ρεαλιστικοί οι στόχοι», εστιάζοντας την κριτική της κυρίως στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και στους περιορισμούς που ακυρώνουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το νομοσχέδιο, τον κατηγόρησε ότι «στην ουσία αρνείται τα 27 δισ. ευρώ που θα έρθουν στη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα