«Υπερδιπλασιάσαμε την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες»

Την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες, αλλά και τη συμμετοχή τους στην Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 συζήτησαν διεξοδικά στη σημερινή συνάντηση οι Περιφερειάρχες με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον γγ Επενδύσεων ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση.

Όπως διαπιστώθηκε, οι Περιφέρειες

έχουν πετύχει τον ετήσιο στόχο απορροφητικότητας, σε αντίθεση με ορισμένα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες μιλούν από μόνα τους. Στα χρόνια που διαχειριζόμαστε το κομμάτι του ΕΣΠΑ που αφορά τις Περιφέρειες, υπερδιπλασιάσαμε την απορροφητικότητα».

Παράλληλα, σημείωσε η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία και -στο σχεδιασμό για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο- να αποδώσει στις Περιφέρειες τουλάχιστον το 50% των ευρωπαϊκών πόρων για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, οι χρηματοδοτήσεις για την αγροτική ανάπτυξη και την καταπολέμηση φτώχειας και ανεργίας να μη γίνονται από τις Περιφέρειες, αλλά από τα γραφεία των Υπουργείων», σχολίασε.

Επίσης ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία, τονίζοντας ότι το «κράτος πρέπει να μας λύσει τα χέρια αίροντας όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε να έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα στην ανάπτυξη του τόπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα