Υπέρ της διάλυσης της Βουλής ψήφισαν οι βουλευτές στο Ισραήλ

Σε πρόωρες εκλογές οδεύει πλέον το Ισραήλ μετά και την διάλυση της Βουλής την οποία ψήφισαν οι βουλευτές, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις εκλογές οι οποίες θα γίνουν στις 17 Μαρτίου.

Μάλιστα ήταν ομόφωνη η απόφαση με 93 ψήφους υπέρ και 0 κατά, με αποτέλεσμα να τεθεί πλέον σε εφαρμογή η πορεία προς τις εκλογές

η οποία είχε ουσιαστικά αρχίσει μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση, στις 2 Δεκεμβρίου, των υπουργών Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ και Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός, καθώς πολλοί Ισραηλινοί υποστηρίζουν τη σκληρή στάση που κρατά στη σύρραξη με τους Παλαιστίνιους.

Ωστόσο αν και το κόμμα του, το Λικούντ, αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες έδρες, ο Νετανιάχου θα χρειαστεί να συμμαχήσει με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία σήμερα με τη δέσμευση να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού συνεδρίου στο Τελ Αβίβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα