“Ξιφίας”: Η Χαλκίδα, trend στο twitter – Δικογραφία για τον θάνατο της ζαργάνας (vid)

“Ξιφίας”: Το βίντεο με τους λουόμενους στη Χαλκίδα που κακομεταχειρίζονται ξιφία, ο οποίος βγήκε στη στεριά πιθανότητα για να γεννήσει, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και κατακραυγή. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες τελικά το ψάρι που βασανίστηκε δεν ήταν ξιφίας, αλλά βασιλική ζαργάνα. Στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι εικόνες, το Λιμεναρχείο Χαλκίδας σχημάτισε δικογραφία, ενώ ήδη λαμβάνονται καταθέσεις. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η δικογραφία και

το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Όπως όλα δείχνουν, οι λουόμενοι φοβήθηκαν ότι πρόκειται για κάποιο καρχαριοειδές και το πήραν στο κυνήγι, του πέταξαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και τελικά το ψάρι πέθανε μετά από λίγη ώρα. Η βασιλική ζαργάνα είχε βγει στα ρηχά πιθανότατα για να γεννήσει. Σύμφωνα με το Λιμενικό, όταν έφτασαν στο σημείο στελέχη του εντόπισαν το ψάρι να «χτυπά ζαλισμένο στον ντόκο το ράμφος του» πριν ξεψυχήσει και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες: περισυνελέγη και παραδόθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί τι οδήγησε στον θάνατό του.

“Ξιφίας”: Οργή και στο Twitter

Σε ένα από τα πρώτα trend στο ελληνικό twitter έχει εξελιχθεί η λέξη Χαλκίδα με εκατοντάδες σχόλια να αναρτώνται σχολίαζοντας την είδηση για τον βάρβαρο θάνατο μιας βασιλικής ζαργάνας από λουόμενους στην πόλη της Εύβοιας.

Πρέπει να ήταν πολύ άνδρες αυτοί που δολοφόνησαν τον ξιφία στη Χαλκίδα. Όπως και αυτοί που παρακολουθούσαν είναι συνένοχοι. Να παρέμβει αμέσως ο αρμόδιος. Γι αυτό μας εκδικείται η φύση. Αλλά μπρος στην αντρίλα και τη μαγκιά όλα είναι περιττά.

— Πολύ Καλόπαιδο (@apos276) July 12, 2019

«Συγχαρητήρια» στα ψευτοπαλλήκαρα στην Χαλκίδα που έδειξαν όλη τους τη μαγκιά πάνω στη Βασιλική Ζαργάνα !!!

— Stray Dog (@SV03217266) July 12, 2019

Έπιασαν, έβγαλαν έξω στην ακτη και πετροβολησαν ξιφια στην Χαλκίδα για το τίποτα και το βρήκαν αστειο από πάνω.. Ακόμα πιο τραγικό βέβαια είναι ότι στο βιντεο κανέναν δεν είδα ή άκουσα να υπερασπιστεί το άμοιρο ψάρι.. Καμία ελπίδα..

Παγωτό Φυστίκι (@itidorfa07) July 12, 2019

Κάθε μέρα βλέπεις και ακούς αρκετά που σε ενοχλούν. Η πιο απεχθής είδηση αυτής της ημέρας ήταν η βάναυση κακοποίηση του ξιφία στη Χαλκίδα μπροστά σε παιδιά που μεγαλώνοντας κινδυνεύουν να υιοθετήσουν ανάλογες συμπεριφορές.

Nikos Georgiadis (@NickGeorgiadis) July 12, 2019

Ελπίζουμε σύντομα, εκτός από όμορφα και μεγάλα ψάρια να μας επισκεφθεί στη Χαλκίδα και ο πολιτισμός. #Ντροπηhttps://t.co/cw56vWDG2D

— V Demis (@demis_v) July 12, 2019

Νοικοκυραίοι ξεκάθαρα και οι λουόμενοι στη Χαλκίδα.

— ⓢⓟⓘⓓⓔⓨ (@Silver_Spidey) July 13, 2019

Περασαν τον ξιφία για καρχαρια στην Χαλκιδα λες και ο βούρκος τους ειναι καμιά παραλια στο Μαϊάμι

— AlphaMi (@AlphaMi2310) July 13, 2019

Είδα το βίντεο με τους λουόμενους στη Χαλκίδα που πετροβολούν τον ξιφία,ο οποίος βγήκε στα ρηχά κι ένιωσα τεράστια θλίψη,οργή κι απέχθεια για τ’άτομα που ενήργησαν έτσι.Καμία παιδεία,καθόλου κουλτούρα,μηδέν ενσυναίσθηση,κανένας σεβασμός στη φύση κ στα πλάσματά της. Βόθρος.

— Αντάρα (@antarasfg) July 12, 2019

Στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται ο θάνατος δια λιθοβολισμού, εκτός αν έχεις διαπράξει την ύστατη αμαρτία του να είσαι ξιφίας στη χαλκίδα.

— Αριστοτέλης Ρήγας (@aris_rigas) July 12, 2019

Βρέθηκε λέει κρανίο Χομο Σαπιενς στη Ν. Ελλάδα. Αν πήγαιναν στην Χαλκίδα θα τους έβρισκαν ζωντανούς να πετροβολουν ξιφία μέχρι θανάτου…

— Λεονάρντο Ντι Κάφριο (@leonardoDcafrio) July 12, 2019

Βρέθηκε λέει κρανίο Χομο Σαπιενς στη Ν. Ελλάδα. Αν πήγαιναν στην Χαλκίδα θα τους έβρισκαν ζωντανούς να πετροβολουν ξιφία μέχρι θανάτου…

— Λεονάρντο Ντι Κάφριο (@leonardoDcafrio) July 12, 2019

Δολοφονικός H.Sapiens….. Χαλκιδα

— Δίμετρος Иосиф Сталин (@gp_fd) July 13, 2019

Ένας ξιφίας έτοιμος να γεννήσει βγήκε στα ρηχά, κυνηγήθηκε, πετροβολήθηκε και στη συνέχεια θανατώθηκε μπροστά μάλιστα στα στελέχη του Λιμεναρχείου. Όλο αυτό δεν έγινε σε παραλία της Ασίας, αλλά στη κοσμοπολίτικη πλαζ Αστέρια, στη Χαλκίδα.

— Alexandros Charoulis (@FragileAlex) July 13, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα