Ξεκινά ο αειφορικός τουρισμός στην Αμοργό

Με πρωτοβουλία του συλλογικού φορέα "Ενναλακτική Δράση" ξεκινά η εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη αειφορικού-εναλλακτικού τουρισμού στην Αμοργό. Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων που εκπονήθηκε με τη συνεργασία φορέων του νησιού περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, συνέδριο, διεθνείς συναντήσεις και προβολή του νησιού.


Το συνολικό πρόγραμμα
· 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) θα πραγματοποιηθεί στο νησί ανοιχτή συνάντηση φορέων και πολτών για συζήτηση στη φιλοσοφία, τους στόχους και τους τρόπους υλοποίησης της πολιτικής

του ήπιου-εναλλακτικού τουρισμού. Στη συνάντηση θα παρουσιασθεί με εικόνες η εμπειρία της εφαρμογής του πλέον επιτυχημένου διεθνώς πειράματος ήπιου τουρισμού, στην περιοχή του ABRUZZO, στην Ιταλία.
· Μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεγάλη εκδήλωση για την προβολή της Αμοργού σαν προορισμού ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού. Στην εκδήλωση, θα κληθεί η Δημοτική Αρχή, ο Περιφερειάρχης και οι βουλευτές Κυκλάδων.
· Μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό επιστημονικό συνέδριο με τα αναγκαία εργαστήρια για την εξειδίκευση των μεθόδων και των τρόπων εφαρμογής τού ήπιου και βιώσιμου τουρισμού.» Στο συνέδριο θα εισηγηθούν πανεπιστημιακοί και ερευνητές συνεργάτες της Εναλλακτικής Δράσης
· Το επόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στο νησί διεθνής συνάντηση για τη μεσογειακή διατροφή με συμμετοχή συλλογικοτήτων από όλες τις χώρες της Μεσογείου πλαισιωμένη από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στη συνάντηση εκτός των συζητήσεων η κάθε συλλογικότητα μπορεί να προετοιμάζει και να διαθέτει ορισμένες παραδοσιακές συνταγές της χώρας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα