Ξεκινά αύριο Τετάρτη η εξειδίκευση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης

Ξεκινά, αύριο Τετάρτη η εξειδίκευση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει προτείνει στους Θεσμούς η Ελληνική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και όλες οι πλευρές τρέχουν να προλάβουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθώς θέλουν να κερδηθεί ο χρόνος που μεσολάβησε από την 20η Φεβρουαρίου έως και σήμερα.

Όπως λένε όλες οι πλευρές «τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά», δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνέχεια αλλά και δουλειά για να αλλάξουν πραγματικά δομές και αντιλήψεις που έχουν ισχυρές ρίζες στην κοινωνία της χώρας μας.

Η

εξειδίκευση αφορά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει κατά το διάστημα του τετραμήνου της «περιόδου γέφυρας», όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Από την πλευρά τους οι ξένοι εταίροι της χώρας μας αλλά και το ΔΝΤ ζητούν εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να ανοίξει και η χρηματοδοτική ροή προς την χώρα μας, στην οποία το ζήτημα της ρευστότητας είναι το κορυφαίο ίσως για το επόμενο διάστημα.

Τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και αυτή των εταίρων και δανειστών της χώρας μας, θέλουν η συμφωνία να επέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, μια συμφωνία που εάν επιτευχθεί θα σημαίνει ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση τήρησε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει η ίδια προτείνει, αλλά και ότι οι δανειστές μας θα εγγυούνται μέσω της χρηματοδότησης την κατεύθυνση της χώρας προς την έξοδο από την κρίση που έχει πλήξει σοβαρά την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα τα μεσαία και τα πιο χαμηλά οικονομικά της στρώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα