Βυθισμένη στο σκοτάδι η μισή Ινδία

Η κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης της βορειοανατολικής Ινδίας, είναι ο λόγος που για δεύτερη μέρα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη μισή χώρα. Ειδικότερα, περισσότεροι από 600 εκατομμύρια κατοίκους χωρίς ρεύμα με τα μεγαλύτερα προβλήματα να σημειώνονται στις περιοχές: Νέο Δελχί, Πουντζάμπ, Χαριάνα, Ουτάρ Πραντές, Χιμακάλ Πραντές και Ρατζαστάν στα βόρεια, η Δυτική Βεγγάλη, το Μπιχάρ, η Ορίσα και η Τζαρκχάντ στα ανατολικά.

«Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της βόρειας,

βορειοανατολικής και ανατολικής Ινδίας έχουν καταρρεύσει, όμως καταβάλουμε προσπάθειες για να τα επαναφέρουμε γρήγορα» δήλωσε ο Ναρές Κουμάρ, εκπρόσωπος της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού ‘Powergrid Corporation of India’.

Στο Νέο Δελχί οι συρμοί του μετρό έχουν ακινητοποιηθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν.

«Οι οδηγοί έχουν πάρει οδηγίες να σταματήσουν στους σταθμούς και κανείς επιβάτες δεν επιτρέπεται να φτάσει στις αποβάθρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση» τόνισε εκπρόσωπος του μετρό της ινδικής πρωτεύουσας.

Οι διακοπές ρεύματος της Δευτέρας προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις στη βόρεια Ινδία. Μετά τα προβλήματα τις Δευτέρας, το δίκτυο επιδιορθώθηκε, αλλά το πρωί της Τρίτης κατέρρευσε ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα