Βρήκαν την οικογένεια του Τζιχάντι Τζον

Στο Κουβέιτ ζουν και έχουν τη βρετανική υπηκοότητα πολλά μέλη της οικογένειας του Μοχάμεντ Εμουάζι, που φέρεται να είναι ο «Τζιχάντι Τζον», ο άνθρωπος που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο των τζιχαντιστών να αποκεφαλίζει ομήρους.

Οι αρχές της χώρας έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τους συγγενείς του Εμουάζι, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Κάμπας, που επικαλείται «πληροφορημένες πηγές», χωρίς όμως να διευκρινίζει τον αριθμό των συγγενών.

Ο πατέρας του ύποπτου τζιχαντιστή βρίσκεται και εκείνος στο Κουβέιτ, υποστηρίζει η εφημερίδα Αλ Ράι, ο οποίος σύντομα θα κληθεί από τις αρχές.

Ο

Μοχάμεντ Εμουάζι είναι ιρακινής καταγωγής και γεννήθηκε στο Κουβέιτ, λένε τα μέσα ενημέρωσης και μετά την αναχώρησή του από τη Βρετανία, ο ύποπτος τζιχαντιστής επισκέφθηκε επανειλημμένα το Κουβέιτ. Τελευταία φορά επισκέφθηκε το Κουβέιτ στις 18 Ιανουαρίου 2010 προερχόμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε ζητήσει βίζα χρησιμοποιώντας το βρετανικό διαβατήριό του. Όμως το 2014 του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα διότι επειδή το όνομά του είχε συνδεθεί με μια «τρομοκρατική» επίθεση στη Βρετανία, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Εκτιμάται ότι αναχώρησε για τη Συρία το 2012 ή το 2013. Όμως από το 2009, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 και η αστυνομία είχε έρθει σε επαφή τουλάχιστον δώδεκα φορές με τον μελλοντικό «Τζιχάντι Τζον», πριν αυτός καταφέρει να φθάσει το 2012 στη Συρία, ανέφερε σε δημοσίευμά της την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», καταγγέλλοντας «βλακώδη λάθη».

Keywords
Τυχαία Θέματα