Βρέθηκε το Σωματίδιο του Θεού κατά 99,9% στο Cern

Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου CERN δηλώνουν κατά 99,99% σίγουροι ότι ανακάλυψαν το περιβόητο ''Σωματίδιο του Θεού'' και αναμένεται να το ανακοινώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης οι σημαντικότεροι θεωρητικοί φυσικοί του κόσμου, ενώ ανάμεσα τους θα παρευρίσκεται και ο Peter Higgs από το Edinburgh University, το όνομα του

οποίου έχει δοθεί στο σωματίδιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων οι πιθανότητες να έχουν βρει το σωματίδιο είναι στο επίπεδο "τέσσερα σίγμα" κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,99%. Η διοίκηση του CERN ασκεί πιέσεις στις επιστημονικές ομάδες να φτάσουν στο επίπεδο "πέντε σίγμα", το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,999995% ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο λάθος.

Το μποζόνιο του Higgs θεωρείται το κλειδί, ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι ο ρόλος του είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα. Αν η θεωρία των επιστημόνων είναι σωστή, τότε σχηματίζονται μόλις μερικά μποζόνια Higgs για κάθε τρισεκατομμύριο συγκρούσεων στον επιταχυντή με απειροελάχιστη διάρκεια ζωής προτού διασπαστούν.


Keywords
Τυχαία Θέματα