Βρέθηκε ο ταξιτζής που μετέφερε ασθενή με MERS

Εντοπίστηκε τελικώς ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS. Ο ταξιτζής τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλείσει το κινητό του τηλέφωνο, γι΄αυτό ήταν δύσκολο να εντοπιστεί εύκολα.

Ο άντρας αναμένεται να οδηγηθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να

διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί και εκείνος από τον θανατηφόρο ιό.

Στην εντατική ο 69χρονος

Παράλληλα, στην εντατική νοσηλεύεται ο 69χρονος άνδρας από τη Σαουδική Αραβία έχοντας προσβληθεί από την ιδιαίτερα επικίνδυνη ιογενή πνευμονία MERS. Μάλιστα, ελέγχθηκε και η σύζυγος του 69χρονου, η οποία βρέθηκε αρνητική, θα παραμείνει ωστόσο σε καραντίνα.

Σε καραντίνα εξακολουθούν να βρίσκονται και οι συνεπιβάτες που κάθονταν σε κοντινές θέσεις με τον 69χρονο κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον έφερε στην Αθήνα.

Συν άλλα 13 κρούσματα του MERS στη Σαουδίκη Αραβία

Επιπλέον 13 κρούσματα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θανατο 76 ανθρώπων, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.

Ειδικότερα, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν. Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιδημία, καθότι «μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τη δυνατότητα» να κρίνει εάν μια ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε σημείο που να έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα