Σκύλος Πεντέλη: Βρέθηκε ο τετράποδος με το καμένο πρόσωπο!

Για ακόμη μία χρονιά η χώρα μας δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα και η Αττική πλήττεται ξανά. Τα πιο αόρατα θύματα, είναι τα ζώα. Τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία έδειξε επίσημα ενδιαφέρον για τα ζώα ενώ για ακόμη μία φορά οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι εθελοντές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και γίνονται μία αλυσίδα σωτηρίας. Μπορεί να άφησαν πολλοί τα σκυλιά τους εγκλωβισμένα αλλά περισσότεροι είναι αυτοί που έτρεξαν για να τα σώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε πρόβλεψη για τη διάσωση των ιπποειδών ενώ όπως μάθαμε διεσώθησαν ακόμη και προβατάκια, κατσικάκια, παπάκια, γαλοπούλες

και κοτούλες.

Βίντεο ντοκουμέντο από την Πεντέλη – Ο μαυροντυμένος άνδρας και η φωτιά σε δευτερόλεπτα

Αν κάτι ωστόσο άγγιξε τις ψυχές ακόμη και των πιο “σκληρών”, ήταν ο σκυλάκος με το έγκαυμα στο προσωπάκι του. Είναι μια φωτογραφία του Reuters που έκανε τον γύρο του κόσμου και αποτυπώνει τις δραματικές σκηνές που έζησαν κάτοικοι και ζώα στη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη και την Παλλήνη. Η φωτογραφία είναι από Ελληνα φωτορεπόρτερ και δείχνει το σκυλί μισοκαμένο, έξω από ένα σπίτι.

Ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν ζώα συντροφιάς, ειδικά για τους φιλόζωους, η φωτογραφία ήταν ένα σπαρακτικό καρέ που αποτυπώνει τις δραματικές στιγμές που έζησαν άνθρωποι και ζώα, στη νέα φωτιά που χτύπησε την Αττική και το ενδιαφέρον για το τι απέγινε τελικά ο τετράποδος, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικό. Για μια ακόμη φορά, οι εθελοντές απέδειξαν το μεγαλείο ψυχής τους, σκορπώντας μας χαμόγελα αυτές τις μέρες που η χώρα δοκιμάζεται…

Ευχαριστούμε τους εθελοντές!

Ο σκυλάκος που έχει κοινοποιηθεί από εχθές δεκάδες έως εκατοντάδες φορές, με τα εγκαύματα σε πρόσωπο και γενικότερα όλο το σώμα βρέθηκε. Έψαξα αρκετά, ρώτησα πολλούς κατοίκους, αλλά και με τη βοήθεια του Δημήτρη και της Γιώτας διαδικτυακά, κατάφερα να βρω το σπίτι στο οποίο είχε περισυλλεχθεί, αλλά χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη, κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει άμεσα λόγω των πολλών εγκαυμάτων, δεν μπορούσε καν να δει. Μεταφέρθηκε στους κτηνιάτρους της ΕΔΚΕ και στην εγκατάσταση που έστησε το Dogs’ Voice με την Elena Dede στο Γαλάτσι ΛΑΤΩ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί για νοσηλεία σε κλινική.

Μην κοινοποιείτε άλλο! Στο Γαλάτσι μεταφέρθηκε και δεύτερος σκύλος που φυλασσόταν στο συγκεκριμένο σπίτι από άλλους εθελοντές.Μπράβο σε όλους τους εθελοντές! Giota Karavizinia Σταματίνα Σταματάκου Sofia Tzoniki Marsha Dimopoulou σας ευχαριστώ για όλα!

Έκκληση

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα, στη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς. “Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice, σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ειδική Γραμματεία και συμπληρώνει: “Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες”.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Dogs’ Voice, η φωτιά τους ανάγκασε να φύγουν από το κτηνιατρείο στην Παλλήνη και πλέον ο νέος σταθμός πυρόπληκτων ζώων λειτουργεί στο Λατό στο Γαλάτσι, ενώ μεγάλη είναι η ανάγκη για εθελοντές με laptop, σκίαστρα, λουριά, περιλαίμια και αντισηπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι έκκληση για τα ζώα συντροφιάς απηύθυνε ο Γιάννης Κότσιρας. Εν τω μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζουν να κάνουν οι εικόνες από τον πυροσβέστη που πηδά τη μάντρα σπιτιού για να σώσει εγκλωβισμένο σκύλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα