Βρετανικό κοινοβούλιο: Παραίτηση- σοκ μετά το διάγγελμα Μέι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την παραίτηση του από το κοινοβούλιο ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν λίγο μετά την ανακοίνωση για τις πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με μια επιστολή του προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα London Evening Standard, δεν θα είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο στις εκλογές

του Ιούνη.

Ο Όσμπορν κατακρίθηκε πολύ από τους Βρετανούς, καθώς συμμετείχε στην καμπάνια εναντίον του Brexit και τον περασμένο μήνα ανέλαβε τη θέση του συντάκτη στην εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard.

Ο ίδιος είχε αναλάβει πολλές θέσεις παράλληλα, όπως και στην εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock, ενώ συνέχισε να είναι μέλος του Κοινοβουλίου.

«Παραιτούμαι – για τώρα. Αλλά θα παραμείνω ενεργό μέλος της αντιπαράθεσης σχετικά με το μέλλον της χώρας μας σε θέματα που με ενδιαφέρουν», είπε ο Όσμπορν σε επιστολή του.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι για την Βρετανία που αγαπώ από την θέση του συντάκτη μιας υπέροχης εφημερίδας. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γράψω τα απομνημονεύματά μου».

Να σημειωθεί πως ο Όσμπορν πριν μπει στον αγώνα για την παραμονή της Βρετανίας στην ευρωζώνη, θεωρείτο πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Το άρθρο Βρετανικό κοινοβούλιο: Παραίτηση- σοκ μετά το διάγγελμα Μέι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα