Βρετανία: Το Brexit φέρνει μια μαύρη και δύσκολη δεκαετία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Institute of Public Policy Research, μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες σκέψης της Βρετανίας, το Brexit θα φέρει μια δύσκολη δεκαετία στη χώρα με μια πολύ ανίσχυρη οικονομία.
Η ανάπτυξη θα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, τα εισοδήματα θα μείνουν στάσιμα , θα παρουσιαστεί επιδείνωση στα οικονομικά του δημοσίου ενώ οι ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλουσίων θα γίνουν πιο έντονες από ποτέ.Η τεράστια χρήση του διαδικτύου και η αυτοματοποίηση θα «εξαφανίσει»
πολλές θέσεις απασχόλησης με τα στοιχεία να δείχνουν πως έως το 2030 θα χαθούν 2 εκατ. θέσεις εργασίας στις λιανικές πωλήσεις και 600.000 θέσεις στη βιομηχανία.Όπως προβλέπει η έκθεση του Ινστιτούτου με τίτλο «Britain in the 2020s» η ισοτιμία της στερλίνας θα υποχωρήσει κι άλλο έναντι του ευρώ και του δολαρίου. Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, γεγονός που θα βλάψει τα χαμηλότερα στρώματα της χώρας.Οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ για τις εμπορικές σχέσεις τους θα παίξουν τεράστιο ρόλο, καθώς η πιθανή επιβολή δασμών θα μειώσει κατά πολύ τις επενδύσεις. Ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού θα αυξηθεί, προκαλώντας προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα οι δαπάνες για τις συντάξεις να σημειώσουν ραγδαία αύξηση ρίχνοντας τη φορολογική βάση.

Το άρθρο Βρετανία: Το Brexit φέρνει μια μαύρη και δύσκολη δεκαετία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα