Βορίδης: Λεωνίδας, Ιησούς & Καίσαρας ο κ. Καρατζαφέρης-Γεωργιάδης: Κατινιές!

Απαντώντας στο ίδιο ύφος, με το οποίο είχε προηγουμένως αναφερθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο πρόσωπο του, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Υποθέτω ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως Λεωνίδα, Ιησού και Καίσαρα, ταυτοχρόνως (σ.σ. ο κ. Καρατζαφέρης είχε κάνει λόγο για Εφιάλτες, Ιούδες και Βρούτους)».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, το οποίο έχει να κάνει με το αν θα παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη ή όχι. «Αν είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται, ως χώρα και ως πολίτες, προκειμένου να παραμείνουμε σε μια συμμαχία ισχυρών κρατών, θα πρέπει ο λαός να επιλέξει μια κυβέρνηση που να το εγγυάται αυτό», σημείωσε ο κ. Βορίδης, για να συμπληρώσει, ότι «το κόμμα που μπορεί να εξασφαλίσει μια τέτοια κυβέρνηση είναι η ΝΔ, ενώ ο άνθρωπος που μπορεί να παίξει το ρόλο του πρωθυπουργού με αυτούς τους όρους είναι ο Αντώνης Σαμαράς».

Σχετικά με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη για την «μεταγραφή» Βορίδη-Γεωργιάδη στη ΝΔ τοποθετήθηκε και ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο RealFM.

«Ουδέποτε έδωσα την συγκατάθεσή μου για να πει ο ΛΑΟΣ ή εγώ προσωπικά «όχι στη δανειακή σύμβαση», τόνισε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να ξεκαθαρίσει: «Επειδή ακούω κάτι για καρέκλες, την Κυριακή το βράδυ της ψηφοφορίας ρωτήθηκα από τον πρωθυπουργό εάν θέλω να παραμείνω υφυπουργός Ναυτιλίας: είπα «όχι». Είμαι ο μοναδικός εκ των 45 διαγραφέντων βουλευτών που παρέδωσε την έδρα του. Άρα το να αποδίδεται σε μένα μομφή περί αγάπης για καρέκλες είναι το λιγότερο ανέντιμη πράξη» .

«Για το τι θα κάνει ο αδερφός μου, η πλευρά που το λέει ας κοιτάξει το δικό της αδερφό. Αυτά είναι παραπολιτική, είναι κατινιές. Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Εγώ λέω, τον Γιώργο Καρατζαφέρη τον τιμώ και τον σέβομαι. Έχουμε μία πολιτική διαφωνία. Τον παρακαλώ πολύ να σεβαστεί αυτή την πολιτική διαφωνία, σέβομαι τη δική του πολιτική θέση, του εύχομαι την καλύτερη επιτυχία, αλλά η δική του πολιτική θέση είναι διαφορετική από τη δική μου», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα