Βομβαρδισμοί στη Συρία – Καταστροφές αρχαίων ναών από τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Βομβαρδισμούς κατά των ανταρτών που θέλουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, πραγματοποίησε ο συριακός στρατός τόσο σε προάστια της Δαμασκού, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από αυτούς τους βομβαρδισμούς τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί στην πόλη Σάκμπα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Δαμασκό.

Συνολικά τα θύματα των βομβαρδισμών που έγιναν την Κυριακή είναι τουλάχιστον 21, ενώ από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, το τέλος του οποίιου

δεν φαίνεται ορατό, έχουν σκοτωθεί 240.000 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα ακόμα μνημείο του αρχαίου πολιτισμού, τον ναό που βρισκόταν στην Παλμύρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ναό που ήταν αφιερωμένος στοον Θεό Βήλο, κτίσμα της ρωμαϊκής εποχής και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στη συριακή επικράτεια.

Προς το παρόν η έκταση της καταστροφής στον ναό δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκοταδιστές ισλαμιστές είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο με την ανατίναξη του αρχαίου ναού του Βάαλ, που είχε ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα