Βοιωτία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καλώδια από επιχειρήσεις

Σπείρα η οποία έκλεβε καλώδια από εργοστάσια και εταιρείες στη Βοιωτία για το χαλκό τους, προκαλώντας φθορές, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, καθώς συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, 41, 31, 28 και 24 ετών, ενώ αναζητείται ένας 30χρονος ομοεθνής τους.

Οι συλληφθέντες «πιάστηκαν στα πράσα» χθες το πρωί, ενώ διέπρατταν κλοπή σε εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στην Τανάγρα. Κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετέβησαν στο εργοστάσιο και εντόπισαν τους τέσσερις, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στην οροφή, με τον 28χρονο να φέρει κυνηγετική

καραμπίνα.

Ακολούθησε επέμβαση που οδήγησε στον αφοπλισμό του και τη σύλληψή των δραστών.

Οι συλληφθέντες, μαζί με τον 30χρονο που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει σπείρα από τον Ιανουάριο του 2012. Στη δράση τους αποδίδονται άλλες 16 κλοπές, από εργοστάσια και εταιρείες σε Σχηματάρι, Οινόφυτα, Τανάγρα, Οινόη και άλλες περιοχές της Βοιωτίας.

Η αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων ηλεκτροδότησης και των φθορών που προκλήθηκαν υπερβαίνει τις 340.000 ευρώ.

Στο σπίτι του 41χρονου βρέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας ηλεκτρονικός τροχός, ένα βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο, δύο διαβατήρια και φυσίγγια. Επίσης, σε βάρος του 28χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Keywords
Τυχαία Θέματα