Βλαχοδήμος ο... πρώτος!

Ο Ολυμπιακός έκανε... σεφτέ στις μεταγραφές, ανακοινώνοντας την απόκτηση του νεαρού διεθνή επιθετικού.

Του Μιχάλη Τσαμπά

Την ώρα που στην ΑΕΚ ο κάθε... πικραμένος παρουσιάζεται για «λεζάντα» στις Γενικές Συνελεύσεις και μετά εξαφανίζεται (βλέπε: περίπτωση Μπαϊρακτάρη), την ώρα που στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος παλεύει... με τα θηρία, αλλά και την αδιαφορία των μετόχων για να σώσει την ομάδα, την ώρα που οι ομάδες της Θεσσαλονίκης

(ΠΑΟΚ και Άρης) δεν δείχνουν ικανές να παρουσιαστούν ούτε την επόμενη σεζόν ανταγωνιστικές, ο Ολυμπιακός παίζει... χωρίς αντίπαλο! Στον Πειραιά πήραν φέτος το νταμπλ, αλλά δεν φαίνονται... χορτασμένοι. Αντίθετα έχουν από τώρα στόχο να πετύχουν κάτι ανάλογο και στο νέο πρωτάθλημα και παράλληλα να έχουν μια ακόμη καλύτερη πορεία από την φετινή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να περάσουν στην επόμενη φάση δηλαδή.

Από καιρό ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δώσει το... σύνθημα για «ελληνοποίηση» του Ολυμπιακού. Αυτό που ήταν δηλαδή το... αδύνατο σημείο των Πειραιωτών στην εποχή Βαλβέρδε. Τελικά το... μήνυμα στάλθηκε με το καλημέρα των μεταγραφών. Πρώτη κίνηση ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο νεαρός εξτρέμ, που την περασμένη χρονιά έκανε... παπάδες με την φανέλα της Ξάνθης και φυσικά το όνομά του μπήκε αμέσως στη λίστα του Ολυμπιακού! Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές το όνομα του ίσως γινόταν σίριαλ στα πρωτοσέλιδα. Όμως φέτος είπαμε. Χωρίς αντίπαλο παίζουν στο λιμάνι και με συνοπτικές κινήσεις απέκτησαν τον Βλαχοδήμο! Θυμίζουμε ότι ήδη η... επιχείρηση ελληνοποίηση έχει αρχίσει για τα καλά, μιας και από τον περασμένο Ιανουάριο αποκτήθηκε ο Ανδρέας Τάτος, που έμεινε με την μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο ως το τέλος της σεζόν, ενώ θέμα ωρών είναι να ανακοινωθεί και τυπικά η απόκτηση του Σιόβα, ο οποίος έχει εδώ και αρκετό καιρό... κλείσει στον Ολυμπιακό! Παράλληλα, τα... κόκκινα ραντάρ είναι ανοιχτά για κάθε καλή περίπτωση από την ελληνική αγορά με τον Γιαννιώτα του Άρη να είναι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν τους πρωταθλητές.

Το... προφίλ

Ο 20χρονος διεθνής ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011 για λογαριασμό της Ξάνθης, η οποία τον εντόπισε και πίστεψε στις δυνατότητές του. Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1991 στην Γερμανία! Αγωνίζεται κυρίως ως ακραίος επιθετικός, ενώ διακρίνεται και για τις δημιουργικές του ικανότητες. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην VfL Stuttgart-Wangen και συνέχισε στην ομάδα Νέων της Στουτγκάρδης, όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και κυρίως τη διετία 2008-2010 με 43 συμμετοχές (7 γκολ και 10 ασίστ). Στη συνέχεια προωθήθηκε στην Β' ομάδα της Στουτγκάρδης, πραγματοποιώντας 8 συμμετοχές. Φέτος με την Ξάνθη έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με 27 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ. Έχει φορέσει 7 φορές την φανέλα της Εθνικής Ελπίδων, πετυχαίνοντας ένα γκολ!

Keywords
Τυχαία Θέματα