Βιωματικό σεμινάριο για νηπιαγωγούς

Πρωτοποριακές δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου και της αποστολής του νηπιαγωγείου, που είναι η ανάδειξη και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, προωθεί το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ».

Αυτή τη φορά η ...πυξίδα οδηγεί στη στενή συνεργασία των εξειδικευμένων στελεχών της με τους νηπιαγωγούς, στους οποίους φιλοδοξεί να προσφέρει περισσότερα και σύγχρονα εργαλεία μέσα από τη διοργάνωση ειδικού σεμιναρίου, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό ρόλο του παιχνιδιού.

Το σεμινάριο με θέμα «Το παιχνίδι ως μέσο πρόληψης και αγωγής υγείας και η αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική πράξη – Ο Πυξιδούλης

και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο», απευθύνεται σε νηπιαγωγούς που εργάζονται σε σχολεία της περιοχής ευθύνης της «ΠΥΞΙΔΑΣ» και ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν σ’ ένα υλικό πρόληψης για παιδιά προσχολικής ηλικίας και να το εφαρμόσουν στην τάξη. Να σημειωθεί ότι το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, που φέρει τον διακριτικό τίτλο «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο», σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και έξι χρόνια σε πολλά νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί η επιστημονικά υπεύθυνη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» ψυχολόγος Μάρω Βασσάρα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τις παιδαγωγικές δεξιότητες ενός νηπιαγωγού με την εφαρμογή πρωτοποριακών υλικών στο σχολείο, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην εδραίωση μιας ευχάριστης παιδαγωγικής διαδικασίας που καλλιεργεί στα παιδιά τη συνεργατικότητα, την ομαδικότητα, την αυτοεκτίμηση και την απόκτηση υγιών συνηθειών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» στις 15,16,22 και 23 Οκτωβρίου 2013 (2-5 μ.μ.) και θα είναι διάρκειας 12 ωρών, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να φτάνει το μέγιστο τους 20 εκπαιδευτικούς, στους οποίους θα χορηγηθεί το εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

► Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 – Ώρα: 14:00-17:00

Φιλοσοφία της πρόληψης - Παράγοντες προστασίας και κινδύνου για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών

► Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 – Ώρα: 14:00-17:00

Γνωριμία και εξοικείωση με το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης και αγωγής υγείας – Ομαδικότητα - Υγιείς συνήθειες

► Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 - Ώρα: 14:00-17:00

Γνωριμία και εξοικείωση με το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης και αγωγής υγείας – Αυτοεκτίμηση - Συναισθήματα

► Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 - Ώρα: 14:00-17:00

Μια συνολική ματιά στο υλικό - Εφαρμογή στην σχολική τάξη - Κλείσιμο σεμιναρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Χώρος Διεξαγωγής: ΠΥΞΙΔΑ, Διάρκεια: 12 ώρες , Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Σε περίπτωση πολλών συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην «ΠΥΞΙΔΑ» στα τηλέφωνα 2310 202015 και 2310 204453 Επταπυργίου 151, 566 26 Συκιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα