Βίντεο σοκ: Αστυνομικός σκοτώνει εν ψυχρώ Αφροαμερικανό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ως «εν ψυχρώ εκτέλεση» περιγράφουν ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ το video που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή που ένας αστυνομικός στη Γιούτα πυροβολεί πισώπλατα έναν Αφροαμερικανό την ώρα που προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη.

Η

εισαγγελία του Σολτ Λέικ Σίτι θεωρεί ότι οι αστυνομικοί ήταν σε αυτοάμυνα όταν το βράδυ της 13ης Αυγούστου 2017 σκότωσαν τον 50χρονο Πάτρικ Χάρμον, τον οποίο είχαν σταματήσει προηγουμένως επειδή οδηγούσε ποδήλατο χωρίς να έχει ανάψει τα φώτα.

Και δεν τους απήγγειλε κατηγορίες μολονότι η κάμερα που έφερε πάνω του ένας εξ’ αυτούς συνέλαβε τον αστυνομικό Κλίντον Φοξ να φωνάζει «Γ@μ… Θα σε πυροβολήσω!» από απόσταση, προτού ρίξει τρεις σφαίρες στον Χάρμον, που έτρεχε προς αντίθετη κατεύθυνση.

«Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Λένε ψέματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να απειλήθηκαν. Απλώς προσπαθούσε να τους ξεφύγει», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian η ανιψιά του θύματος, Αλίσα Σο.

Η δημοσιοποίηση του video που δείχνει την δολοφονία του 50χρονου προκαλεί νέο σάλο στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών.

Το άρθρο Βίντεο σοκ: Αστυνομικός σκοτώνει εν ψυχρώ Αφροαμερικανό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα