Βίντεο- σοκ: Αστυνομικό όχημα πατά γυναίκα επειδή φορά λάθος την μαντίλα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Αστυνομία Ηθών στην ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι κάτι περισσότερο από απάνθρωπη και το νέο video που ήρθε στην δημοσιότητα αποτυπώνει την ήδη γνωστή φρίκη τους.

Τα σοκαριστικά πλάνα που δείχνουν το όχημα της αστυνομίας να πατά την γυναίκα που δεν είχε φορέσει σωστά την μαντήλα, δημοσιεύτηκαν στη σελίδα «My Stealthy Freedom» για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η γυναίκα διακρίνεται να κάνει χειρονομίες όταν κατεβαίνει από το όχημα της αστυνομίας ηθών και δευτερόλεπτα αργότερα

ο οδηγός πατάει γκάζι και την παρασέρνει…

Χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας Ηθών ψάχνουν καθημερινά στους δρόμους, γυναίκες που δεν φορούν, ή φορούν λάθος την ισλαμική μαντήλα.

Η Ιρανή Μασίχ Αλινετζάντ που καταγράφει εδώ και χρόνια στην ιστοσελίδα της, «My Stealthy Freedom» την ωμή βία της ισλαμικής Ασυτνομίας Ηθών, έγραψε:

«Είμαστε στον 21ο αιώνα, αλλά στο Ιράν η ισλαμική Αστυνομία Ηθών κυνηγάει τις γυναίκες επειδή δεν είναι σφιχτοδεμένο στο κεφάλι το μαντήλι τους. Τους αφαιρεί τις άδειες οδήγησης και τις ταυτότητες και κατάσχει τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με δικά τους στοιχεία μέσα σε οκτώ μήνες κατέσχεσαν 40.000 αυτοκίνητα, ενώ το 2014 σταμάτησαν 3,6 εκ. ανθρώπους για έλεγχο», λέει η Αλινετζάντ.

Έκτοτε η Αστυνομία Ηθών έχει πάψει να δίνει στοιχεία στη δημοσιότητα, λόγω της δημόσιας πίεσης που της ασκεί η εκστρατεία της Αλινετζάντ.

Τον περασμένο χρόνο, πάντως, προσέλαβε άλλους 7.000 αστυνομικούς «κι οι συλλήψεις έκτοτε έχουν αυξηθεί δραματικά».

Η τύχη της γυναίκας είναι άγνωστη.

Το άρθρο Βίντεο- σοκ: Αστυνομικό όχημα πατά γυναίκα επειδή φορά λάθος την μαντίλα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα