Βιαστής «ψάρευε» τα θύματα του σε στάσεις λεωφορείων

Ένας 31χρονος ημεδαπός, που ενέχεται σε υποθέσεις βιασμών και ληστειών γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής, συνελήφθη σήμερα κατόπιν εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την τεκμηρίωση των στοιχείων, σε συνδυασμό με την εξέταση του 31χρονου, προέκυψε

ότι την τελευταία τουλάχιστον τετραετία προέβαινε σε βιασμούς και ληστείες γυναικών στις ανωτέρω περιοχές, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Ειδικότερα, κινούμενος με διαφορετικό όχημα κάθε φορά, ιδίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις. Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.
Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.

Με σχετική εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.

Keywords
Τυχαία Θέματα