Βιαστής Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο “δράκος”, διέφυγε από τη χώρα

Βρήκαν ποιος είναι ο «δράκος» του Παλαιού Φαλήρου, το άτομο που προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία μόλις έγινε γνωστό ότι επετέθη και βίασε μία 34χρονη γυναίκα, ενώ πριν από αυτό είχε επιτεθεί σε άλλη κοπέλα, η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της και βρέθηκε για λίγο …όμηρος σ’ αυτό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ταυτοποίηση του δράστη ανακοίνωσε αργά τη νύχτα του Σαββάτου η Αστυνομία, οι αστυνομικοί της οποίας τον αναζητούν ήδη τρία 24ωρα χωρίς να εντοπίζουν ακόμη ίχνη του στην περιοχή του Π.  Φαλήρου, όπου και διέμενε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 45χρονο από την Αλβανία,

πατέρα δύο παιδιών, αλκοολικό, ο οποίος διέμενε μέχρι την ημέρα των σεξουαλικών, κτηνωδών επιθέσεων κατά των ανύποπτων γυναικών με τη μητέρα του στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, την οποία γνώριζε καλά. Εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή της ταυτοποίησής του, μέσα από βίντεο, πληροφορίες και αναγνώρισή του από τα δύο θύματά του και της άκαρπης αρχικής αναζήτησής του ότι πιθανόν έχει διαφύγει στην Αλβανία, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Έφυγε στις 27 Οκτωβρίου

Η υποψία έγινε, κατά πληροφορίες βεβαιότητα, όταν στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, στα σύνορα με την Αλβανία διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος καταζητούμενος για έναν βιασμό και μία απόπειρα βιασμού, είχε περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα στις 27 Οκτωβρίου! Ηδη, από τη μία πλευρά, το ένταλμα σύλληψης που έχει ζητηθεί από τις ανακριτικές Αρχές, θέλουν οι αστυνομικοί να είναι διεθνές και από την άλλη, ήδη έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία με την Αλβανική Αστυνομία, όπως έγινε και με την περίπτωση του Αλβανού, που πήρε μέρος στη δολοφονία του Αλκη στη Θεσσαλονίκη και διέφυγε κι εκείνος στην χώρα του, απ’ όπου τελικά εκδόθηκε για να δικαστεί στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την ταυτοποίησή του:

«Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Βιασμός, αρπαγή, απόπειρα

Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται». Υπενθυμίζεται ότι ο καταζητούμενος ως δράστης, η ταυτοποίηση του οποίου δεν ήταν εύκολη καθώς δεν είναι καν σεσημασμένος, εκείνο το ξημέρωμα, υπό την επήρεια αλκοόλ, στοιχείο που ανέφεραν και οι δύο γυναίκες, στις 4 το πρωί, σε στάση λεωφορείων, στην Αγία Σκέπη , με την απειλή μαχαιριού, οδήγησε μια 34χρονη  γυναίκα σε παρακείμενο άλσος όπου τη βίασε, ενώ σε εμφανή κατάσταση μέθης ζήτησε μετά την κτηνώδη πράξη και το…τηλέφωνό της!

Η επίθεση σε 24χρονη οδηγό

Μία ώρα και 10 λεπτά νωρίτερα, ο αποφασισμένος 45χρονος με το μαχαίρι να εγκλωβίσει κάποια γυναίκα και να την βιάσει, είχε επιχειρήσει να επιτεθεί σε 24χρονη κοπέλα η οποία στην ίδια περιοχή οδηγούσε αμέριμνη το αυτοκίνητό της. Σε βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο αδίστακτος βιαστής να αιφνιδιάζει την νεαρή οδηγό, να ανοίγει την πίσω αριστερή πόρτα και να κάθεται στο κάθισμα. Η επίθεση σημειώθηκε στις 02:52 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ η 24χρονη οδηγός, έχει μόλις σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη.

Ο βιαστής με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί χέρι και τη βαριά μυρωδιά του αλκοόλ,  βρίσκεται κρυμμένος στη γωνία στο σκοτάδι και αφού ελέγχει γύρω του, ετοιμάζεται να επιτεθεί στο ανυποψίαστο θύμα του. Αφού βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει άλλο όχημα στο σημείο, πλησιάζει στο αυτοκίνητο και ανοίγει την πόρτα, που βρίσκεται πίσω από τη θέση της οδηγού και κάθεται ακριβώς πίσω από την 24χρονη, που ζει  ξαφνικά έναν εφιάλτη.

Ο βιαστής με το τατουάζ απειλεί με μαχαίρι την 24χρονη οδηγό και την αναγκάζει να ξεκινήσει, ενώ αυτή τον εκλιπαρεί να κατέβει από το όχημα. Δεν τα καταφέρνει όμως και ο μαυροντυμένος άνδρας την αναγκάζει να στρίψει δεξιά στο φανάρι. Ευτυχώς η κοπέλα, παρά το γεγονός ότι την απειλούσε με μαχαίρι, κράτησε  την ψυχραιμία της, κατάφερε να αντιδράσει και τελικά να σωθεί από τα χέρια του  επίδοξου βιαστή της.

Πάτησε γκάζι η κοπέλα

Πάτησε γκάζι, βγήκε στη Λεωφόρο Αμφιθέας και πατώντας την κόρνα, έφτασε έξω από ένα καφέ,  το οποίο, το ευτύχημα,  διανυκτέρευε και ανέβασε με δύναμη  το αυτοκίνητο στην είσοδο. Όταν ο επίδοξος βιαστής είδε τους υπαλλήλους και τους πελάτες να τρέχουν να δουν τι έχει συμβεί, άνοιξε την πόρτα βγήκε από το όχημα και άρχισε τα τρέχει. Στην κατάθεσή της, η 24χρονη οδηγός,  στους είπε  στους αστυνομικούς ότι «στις τρεις περίπου τα ξημερώματα, ενώ οδηγούσα το αυτοκίνητο της μητέρας μου, σταμάτησα στο φανάρι ώστε να κατευθυνθώ προς την λεωφόρο Αμφιθέας.

Εκείνη τη στιγμή χωρίς να το καταλάβω ένας άγνωστος μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έκατσε στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού, με έπιασε από τον γιακά και μου είπε να ξεκινήσω και να στρίψω δεξιά. Μύριζε αλκοόλ και μιλούσε καλά Ελληνικά. Τον ρώτησα τι ήθελε και του ζητούσα να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνος, όμως,  δεν το έκανε και άρχισε να με πιέζει με ένα αιχμηρό αντικείμενο στα πλευρά μου.

Θα με μαχαίρωνε, μου είπε

Μου είπε να συνεχίσω να οδηγώ γιατί αλλιώς θα με μαχαιρώσει και είπε να στρίψω δεξιά στο στενό και να πάω προς το οικόπεδο. Του είπα ότι δεν πρόκειται να στρίψω και με έπιασε από τον λαιμό. Εγώ τότε άρχισα να κορνάρω, εκείνος μου είπε να σταματήσω και να ξεκινήσω να οδηγώ. Βγήκα στην Αμφιθέας ανέπτυξα ταχύτητα και έφτασα στην καφετέρια. Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι με είδαν και ήρθαν προς  εμένα και εκείνος άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει». Ούτε μία ώρα αργότερα, παρά το επεισόδιο που προηγήθηκε, σαν μανιακός ο 45χρονος Αλβανός, βρέθηκε στη στάση της Αγίας Σκεπης, κοντά στις γραμμές του τραμ όπου περίμενε το λεωφορείο η 34χρονη για να πάει στη δουλειά της, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα