«Βγείτε έξω να τα πούμε»- «Αν βγω έξω θα σας γ... όλους»

Φράσεις, που δεν αρμόζουν σε βουλευτές και παραπέμπουν σε ανθρώπους της… νύχτας εκστομίστηκαν εκ νέου εντός τους Κοινοβουλίου.

Αφορμή για το νέο επεισόδιο ευτελισμού των κοινοβουλευτικών θεσμών, που εκτυλίχθηκε μέσα στη Βουλή, στάθηκε η συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλιών κατά των βουλευτών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ Λιάνας Κανέλλη και

Ρένας Δούρου αντίστοιχα, που είχε υποβάλει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για τα έκτροπα (με πρωταγωνιστή τον ίδιο) που είχαν λάβει χώρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αρχικά, η Βουλή δεν ενέκρινε το αίτημα του κ. Κασιδιάρη, με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία, παρά την αντίθετη εισήγηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, η οποία στο εν λόγω επεισόδιο είχε προπηλακιστεί και «μπουγελωθεί» από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής…

Η κα Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αίθουσα του δικαστηρίου αποτελεί το ιδανικό πεδίο για να αποκαλυφθεί το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής». «Ούτε χρυσή ούτε αυγή είναι», επισήμανε η βουλευτής, για να συμπληρώσει: «Είναι νεοναζί, φασίστες και δολοφόνοι και πρέπει να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επικαλούμενος σχετικό Κανονισμό του Κοινοβουλίου, δεν έδωσε το λόγο στον Ηλία Κασιδιάρη, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδρασή του, λέγοντας στον κ. Μεϊμαράκη: «Είσαι κομματικός πρόεδρος, θα σου κάνω πρόταση μομφής».

Αμέσως, ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι συνάδελφοί τους, της Χρυσής Αυγής, σηκώθηκαν από τα έδρανά τους για να αποχωρήσουν, όμως ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, έδωσε συνέχεια μιλώντας τους απαξιωτικά, με τους βουλευτές της ΧΑ να τον προκαλούν να βγουν έξω για «να τα πουν»…!

«Αν έρθω έξω θα σας γ... όλους(!)», ήταν η απάντηση του κ. Κουτσογιαννακόπουλου, ο οποίος φάνηκε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους, προτού οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ τον συγκρατήσουν, για να ηρεμήσουν τελικώς τα πνεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα