Βετεράνος της πολιτικής ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

Τέλος, στη μακρόχρονη πολιτική του καριέρα βάζει ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, που δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή του στις ευρωεκλογές του 2014, όπως, γράφει, ο ίδιος σε βιβλίο του, που κυκλοφορεί σήμερα (Πέμπτη).

«Αποφάσισα να μην διεκδικήσω έδρα το 2014. Έχω ήδη δώσει πολλά και θα αρκεστώ πλέον στο να συνεχίσω να διαδηλώνω και να... ψηφίζω», γράφει ο οικονομολόγος, σ' ένα μικρό βιβλίο με τίτλο «Για να καταργηθούν τα πολιτικά κόμματα!; Σκέψεις ενός απάτριδος χωρίς κόμμα».

Η απόφαση του, να αποσυρθεί όταν θα είναι ένας «αληθινός εξηνταοχτάρης», στις 4 Απριλίου, πάρθηκε

από τα τέλη Ιανουαρίου 2010.

«Στα 68 μου, θα είμαι ένας εξηνταοχτάρης, αληθινός, ολοκληρωμένος» και «αυτό θα είναι το τέλος της πολιτικής για μένα», είχε δηλώσει τότε.

Ο Κον-Μπεντίτ, παραδέχεται στο βιβλίο του πως είχε ονειρευτεί «να είναι υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα» και μετά «να είναι υποψήφιος των οικολόγων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Τελικά τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά και όπως αναφέρει: «Άρχισα να αφουγκράζομαι το σώμα μου. Δεν αισθάνομαι πλέον ικανός να φέρω σε πέρας μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που απαιτεί σωματική και πνευματική παρουσία σε όλη την ήπειρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα