Βερολίνο: Έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα υπό τον Σόιμπλε, χωρίς την… Ελλάδα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την Παρασκευή στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος, παρουσία των υπουργών Οικονομικών πέντε χωρών της Ευρωζώνης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ελληνικό χρέος και τις προοπτικές συμμετοχής του ΔΝΤ.

Η Σύσκεψη θα είναι υπό τον Σοίμπλε – Απούσα η Ελληνική πλευρά.

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρει, πως οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας θα έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «για την κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM.

Η «πενταμερής» σύσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια να καλυφθεί το «χάσμα» μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων πιστωτών ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν πως χωρίς απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να κλείσει η β’ αξιολόγηση που είναι ούτως ή άλλως μετέωρη.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των συντακτών το απόγευμα της Τρίτης, μίλησε για «πολιτική συμφωνία» όσον αφορά στα εργασιακά και το δημοσιονομικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ να μην βάλει εμπόδια και να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αν θεωρεί ότι τα πλεονάσματα είναι πολύ υψηλά και τα νέα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν την οικονομία πρέπει να το πει ξεκάθαρα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΝΙ: Το plan B των Βρυξελλών αν δεν μετάσχει το ΔΝΤ

Το πρακτορείο ΜΝΙ νωρίτερα, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφερε πως οι διαφορές ΔΝΤ και ΕΕ τόσο για το θέμα του χρέους, όσο και για τα θέματα των μεσοπρόθεσμων στόχων και των πρωτογενών πλεονασμάτων παραμένει, με τις Βρυξέλλες να επεξεργάζονται ένα σχέδιο Β στην περίπτωση που το Ταμείο δεν κάνει πίσω στις απαιτήσεις του.

Πρόκειται για μια εναλλακτική που προβλέπει τον προσδιορισμό ορισμένων πολιτικά ανώδυνων μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Το άρθρο Βερολίνο: Έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα υπό τον Σόιμπλε, χωρίς την… Ελλάδα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα