Βενιζέλος: Ο κ. Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησε τον Φρανσουά Ολάντ στη 13.00 χθες το μεσημέρι στο Παρίσι, με αφορμή το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, παρευρέθη στο Παρίσι «ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και όχι αρχηγός κόμματος», προκειμένου να εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα

στον κ. Ολάντ, υπογραμμίζοντας πως «η οικονομική κρίση στη χώρα έχει μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική».

Σε συνέχεια της συνάντησής τους ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «με τον Ολάντ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι συνεπώς απολύτως φυσιολογικό, θα έλεγα και αναγκαίο, να συζητούμε μεταξύ μας και να συζητούμε σε βάθος για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και φυσικά για την κατάσταση στην Ελλάδα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο νέος Γάλλος πρόεδρος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και επιθυμεί να την βοηθήσει, ωστόσο, προτίθεται να βοηθήσει μόνο στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών και πολιτικών αντιλήψεων».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «όταν η Ελλάδα κινείται μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης, όταν διατυπώνουμε υπεύθυνες, συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμη και αν οι προτάσεις αυτές είναι ριζοσπαστικές, αυτές γίνονται αντιληπτές και μπορούν να προωθηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα