Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει «καθολική συμμετοχή» στο PSI

«Η παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 23 Μαρτίου (για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο και τα δάνεια των ΔΕΚΟ) μπορεί να διασφαλίσει την καθολική συμμετοχή στο PSI», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο CNBC, «η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά

είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής προσφορά» και πρόταξε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως το επόμενο βήμα μετά το PSI.

«Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος είναι κορυφαία προτεραιότητα για την ενίσχυση της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, για να συμπληρώσει στη συνέχεια, πως «το πρώτο μέσο ανάπτυξης και ευημερίας είναι η απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσα από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση μπορούμε να το επιτύχουμε».

Όσον αφορά στην απόφαση της ISDA να κηρύξει πιστωτικό γεγονός την αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας».

Τέλος, ανέφερε ότι «το δημόσιο χρέος βρίσκεται πλέον σε βιώσιμο επίπεδο, μετά τη μείωσή του κατά 100 δισ. ευρώ από το PSI».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα