Βενιζέλος: Απόλυτη στήριξη στον Γκίκα Χαρδούβελη

«Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον Γκίκα Χαρδούβελη», δήλωσε εμφατικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας», δίνοντας στο στίγμα για τη στάση της κυβέρνησης

στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αντικείμενο της συνάντησης ΒενιζέλουΣαμαρά ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Ελλαδας, καθώς τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία με τους δανειστές στενεύουν και η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας παραμένει ανοιχτή.

Την ίδια στιγμή, η τρόικα φέρεται ανυποχώρητη σε τουλάχιστον τρία μέτωπα: Δημοσιονομικό κενό του 2015 των 2,5 δισ. ευρώ, το οποίο θέλουν να κλείσει τώρα με μέτρα, τα κόκκινα δάνεια και αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ με τους δανειστές να επιμένουν στο σχέδιο ενιαίου συντελεστή ή των κατ’ ελάχιστο καταργήσεων μειωμένων συντελεστών. Παράλληλα, ζητούν συμφωνία με καταγραφή των μεταρρυθμίσεων σε αγορές, αλλά και σε ασφαλιστικό, εργασιακό και Δημόσιο που θα δεσμεύει την Ελλάδα στην μετά τη λήξη του υπάρχοντος μνημονίου εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα