Βασίλης Αξιώτης: Πάρκο 215 στρεμμάτων δημιουργείται στον Βοτανικό στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης

Τα σχέδια και τη μελέτη για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού, στο πλαίσιο του έργου της Διπλής Ανάπλασης, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου στον Ελαιώνα είναι ένα έργο θεμελιώδους σημασίας για την πόλη με υπερτοπική σπουδαιότητα που θα οδηγήσει στην οικολογική και αισθητική αναβάθμιση της υποβαθμισμένης πρώην βιομηχανικής περιοχής, με την «επανένταξη της φύσης» στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Στον

πυρήνα του σχεδίου βρίσκεται η δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια. Πρόκειται για 215 στρέμματα πρασίνου σε μία συνολική έκταση 260 στρεμμάτων. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του πάρκου, σημειώνεται ότι το Πεδίον του Άρεως που είχε διαμορφωθεί το 1934, είναι έκτασης 277 στρεμμάτων (μαζί με τον Λόφο Φινόπουλου).

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης Αξιώτης, τόνισε: «Είχαμε πει ότι το έργο του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είχε διπλό στόχο για εμάς. Να επεκτείνουμε την πόλη, και να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό. Αυτή ακριβώς τη δέσμευση κάνουμε πράξη με τη σημερινή έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων της μελέτης για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου στην περιοχή της Διπλής Ανάπλασης και την ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Επεκτείνουμε την πόλη στην «ξεχασμένη» για χρόνια γειτονιά του Βοτανικού. Το νέο σύγχρονο Μητροπολιτικό πάρκο είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές της Αθήνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλης Αξιώτης, Πάρκο 215, Βοτανικό, Διπλής Ανάπλασης,vasilis axiotis, parko 215, votaniko, diplis anaplasis